UPM Cipta Dua Perisian Baharu ‘Adakah Anda Seorang Melayu?’ dan ‘Retrotext-E.10’ - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 17 Ogos - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta dua perisian iaitu ‘HB Melayu-Sejauh Mana Anda Melayu?’ bagi mengenalpasti seseorang yang mempunyai hati budi Melayu dan perisian Retrotext-E 1.0 bagi membantu pengajaran dan bahan pembelajaran dalam buku teks.