Projek Hijau @ Taman Botani Perdana - Aziz, Azlizam; Lim, Evelyn Ai Lin; Ismail, Mohd Hafizal; Abdul Aziz, Nor Akmar; Mariapan, Manohar; Yaakob, Sam Shor Nahar (Jabatan Pembangunan Landskap dan Rekreasi, 2018)
Buku Projek Hijau @ Taman Botani ini merupakan satu himpunan aktiviti yang boleh digunakan dalam perlaksanaan program pendidikan alam semulajadi di kawasan taman botani. Buku ini menggunakan tumbuh-tumbuhan sebagai topik utamanya manakala elemen- elemen seperti udara, tanah dan air diketengahkan sebagai elemen sokongan kepada pertumbuhan tumbuh-tumbuhan. Modul-modul ini dibangunkan dengan memberi tumpuan kepada proses pengajaran dan pembelajaran secara langsung dengan persekitaran semulajadinya. Dengan menggunakan Taman Botani Perdana Kuala Lumpur sebagai lokasi aktivitinya, sudah pasti pelaksanaan modul ini dapat memberi pemahaman tentang tumbuh-tumbuhan secara lebih mendalam dan pengalaman yang lebh bermakna kepada para peserta.