Riau Agriqua, perintis projek komuniti antarabangsa Fakulti Kejuruteraan - Ismail, Muhammad Heikal (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2019)
TELUK BELITUNG (Indonesia), 25 Jun – Fakulti Kejuruteraan Universiti Putra Malaysia (UPM) dan syarikat perusahaan minyak dan gas yang berpangkalan di Jakarta, EMP Malacca Straits SA telah menjalin kerjasama pengembangan komuniti, untuk petani di Kepulauan Riau, Indonesia.