Model sistem DC konsep rumah pintar jimatkan kos elektrik - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) membangunkan model sistem DC berkonsepkan rumah pintar yang berupaya menjimatkan kos penggunaan elektrik dan di masa yang sama meningkatkan kecekapan penggunaan tenaga.