UPMSTEM menganjurkan 'Arduino for Classroom' untuk guru-guru UAE - Paiman, Suriati (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
SERDANG - Sains Teknologi Kejuruteraan Matematik UPM (UPMSTEM), IEEE Litar dan Sistem (CAS) Malaysia serta MidEast Malaysia Training Sdn. Bhd., baru-baru ini telah menganjurkan 'Arduino for Classroom', suatu program khidmat masyarakat dengan aktiviti praktikal untuk lapan orang guru bidang-STEM dari dari Suruhanjaya Diraja Kerajaan Arab Saudi bagi Jubail dan Yanbu (RCJY), UAE.