Pelajar UPM pelajari gunatanah dalam pertanian di Bangkok - Karam Singh, Daljit Singh (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2018)
BANGKOK - Bagi memahami senario pertanian di negara lain yang lebih kurang sama iklimnya serta gunatanah untuk pertanian, seramai 25 pelajar Master Pengurusan Sumber Tanah (LARM), Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) mengadakan lawatan akademik di Sekolah Sumber Pertanian, Universiti Chulalongkorn, Bangkok, baru-baru ini.