Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris menerima anugerah 100 tahun persekutuan pengakap Malaysia negeri Selangor - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
SERDANG, 6 Mei – Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Datin Paduka Dr. Aini Ideris, dianugerahkan Pingat 100 Tahun Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Selangor daripada Majlis Persekutuan Pengakap Negeri Selangor.