Ke arah kecemerlangan menerusi pembudayaan inovasi - Suhid, Asmawati; Che Noh, Mohd. Aderi; Ahmad, Abd. Muhsin; Abdul Razak, Khadijah (2016)
Pendidikan merupakan alat atau wadah terpenting dalam menentukan wajah dan halatuju sesebuah masyarakat dan negara. Insan yang bakal dilahirkan juga banyak bergantung kepada bentuk dan metodologi pendidikan yang diberikan kepada rakyat. Dalam era globalisasi yang penuh dengan ledakan teknologi dan medium sofistikated, maka bidang pendidikan khususnya Pendidikan Islam perlu sentiasa mengorak langkah dan mengikuti perkembangan seiring dengan matlamat pendidikan negara dan kehendak acuan Islam. Oleh itu, para guru dan pihak yang terlibat perlulah sentiasa berfikiran kreatif dan inovatif malah menjadikan ia suatu budaya bagi mencapai kejayaan yang cemerlang baik dari segi material maupun spiritual.