Elemen Teori Resapan Inovasi dalam penerimaan dan penggunaan M-pembelajaran dalam kalangan pelajar - Zaini, Syaza Hazwani; Mohd Ayub, Ahmad Fauzi; Yahya, Faridah Hanim (Global Academic Excellence, 2018)
M-pembelajaran kini merupakan satu paradigma baru dalam bidang pendidikan yang mana ia dilihat lebih relevan dengan keperluan pelajar dan bersesuaian dengan perkembangan teknologi masa kini. Melalui penggunaan peranti mudah alih tanpa wayar, proses pembelajaran boleh berlangsung secara tidak formal tanpa mengira batasan masa dan lokasi pembelajaran tersebut berlaku walaupun tanpa kehadiran pendidik. Namun demikian, m-pembelajaran dalam pendidikan merupakan bidang baru dan kadar pengadaptasiannya masih perlahan. Artikel ini bertujuan untuk menjelaskan perkaitan elemen Teori Resapan Inovasi dalam penerimaan dan penggunaan m-pembelajaran dalam kalangan pelajar.