Pembudayaan stem pelajar ulul albab melalui modul sains forensik - Paiman, Suriati (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2017)
Pelbagai pendekatan pendidikan dewasa ini dilaksanakan selaras dengan fokus Kementerian Pendidikan dan tuntutan masyarakat di Malaysia untuk memberi penekanan terhadap pendidikan berteraskan pengajian Al-Quran, As-Sunnah serta sains dan teknologi.