Duratul Ain - Mohd Hanafiah, Halis Azhan (Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2015)
Dua senama mencetuskan suasana hangat sesama mereka. “Duratul Ain” menjadi nama yang mengelirukan banyak orang. “Duratul Ain” juga mencetuskan rasa dengki kepada salah satu pemunya nama. Dua “Duratul Ain” membawa dua persona yang berbeza. Kedatangan seorang Duratul Ain menyebabkan seorang Duratul Ain berasa tergugat. Lantas konflik antara Duratul Ain ini menimbulkan resah dalam kalangan rakan. Apakah yang terjadi kepada dua orang Duratul Ain ini? Bagaimanakah kedua-dua Duratul Ain ini mencari hujung kekusutan sesama mereka lantaran berkongsi satu nama yang sama?