Jihad Bisnes Perlu Dipupuk – Tan Sri Dato’ Muhammad Ali - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 28 Mac – Generasi baru harus didedahkan dengan ‘jihad bisnes’, iaitu bisnes yang menolak amalan haram, kata Ketua Pegawai Eksekutif Johor Corporation Tan Sri Dato’ Muhammad Ali Hashim. Beliau yang juga Timbalan Presiden, Dewan Perdagangan Islam Malaysia berkata jihad bisnes menerapkan tiga strategi utama iaitu membina satu empayar besar dalam bisnes, membina satu jenama besar yang disegani di samping menyebarkan ilmu bisnes yang sebenar mengikut cara Islam.