Adab menuntut ilmu - Berita Harian, nazmi Yaakub (2009)
Kementerian Pelajaran diminta memasukkan adab menuntut ilmu dalam sistem pendidik negara ini dengan mengambil panduan daripada karya agung, Bustan al-katibin atau Kitab Pengetahuan Bahasa.