UPM iktiraf semua lulusan Kolej Shahputra - Norliza Abdullah, Berita Harian (2007)
Semua lulusan diploma Kolej Shahputra (KSP) Kuantan boleh melanjutkan pengajian peringkat sarjana muda di Universiti Putra Malaysia (UPM), kata Pengarah Pusat Pendidikan Luar universiti itu, Prof Dr Abdul Aziz Shaharee.