Cipta mesin mudah alih - Harian Metro, Amir Abd Hamid (2009)
Fakulti Kejuruteraan Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya pempastur dalam pemprosesan makanan menggunakan tenaga elektrik berbanding mesin dandang di pasaran yang menjana tenaga dari diesel dan gas.