Pertemuan, penterjemahan - Berita Harian, Nazmi Yaakub (2009)
Seminar Sastera Thailand-Malaysia di Hat Yai, Thailand, baru-baru ini, menekankan kepentingan membina kembali jambatan yang menghubungkan sastera tanah air dengan negara jiran, Thailand yang dipisahkan oleh perbezaan bahasa, meskipun berkongsi sempadan.