Penyakit Reput Pangkal Batang Jejas Hasil Sawit - Berita Harian, Habsah Dinin (2008)
Tidak semua pekebun dan pengusaha ladang sawot gembira denga harga buah sawit yang semakin tinggi apabila banyak pokok mereka di kebun kurang mengeluarkan hasil berikutan serangan kulat Ganoderma yang berleluasa pada pokok sawit mereka.