Kerjasama UPM-Mitsubishi Penyelidikan Hutan - Utusan Malaysia, Nazrul Azmi Sharuddin (2008)
Hutan merupakan antara aset terpenting bagi sesebuah negara kerana kewujudannya mampu menyumbang banyak manfaat kepada alam semulajadi.