UPM Terus Usaha Jayakan Pertanian Moden - Berita Harian, Dr Sarjit Singh Gill (2004)
Sektor pertanian adalah satu kegiatan ekonomi terpenting dalam penjanaan pendapatan negara. Sektor ini mendapat perhatian kerajaan setiap tahun, terutama ketika pembentangan bajet negara.