Sarang Burung Sumber Ekonomi Baru - Utusan Malaysia, (2008)
HARGA sarang burung yang siap diproses kini boleh mencecah RM15 000 hingga RM25 000 sekilogram di China. Perkembangan terbaru itu semestinya mendorong penternak burung layang-layang di Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) untuk melihat sumber pendapatan yang lebih tinggi memandangkan lebih banyak pusat pentemakan kini dibuka di wilayah itu.