Prof Dato’ Dr Mohamed Shariff, rakyat Malaysia pertama dipilih anggotai OIE - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 22 Jun – Profesor dalam bidang Pathologi Ikan, Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dato’ Dr Mohamed Shariff Mohamed Din dipilih menganggotai Suruhanjaya Standard Kesihatan Haiwan Akuatik, Pertubuhan Kesihatan Haiwan Sedunia (OIE), rakyat pertama dari negara ini menganggotai jawatankuasa berkenaan.