UPM jalin kerjasama akademik dengan 7 universiti Turki - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 31 Mei - Delegasi Universiti Putra Malaysia (UPM) yang diketuai oleh Naib Canselor, Prof. Dato’ Dr. Mohd Fauzi Ramlan menjalin kerjasama dengan tujuh buah universiti di Turki dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan pertukaran staf dan pelajar.