Pelajar Asing Tertarik Bahasa Melayu - Utusan Malaysia, Norila Daud (2008)
Kegemaran menonton filem-filem Melayu lakonan seniman Tan Sri P.Ramlee mendorong seorang pelajar Somalia Abdi Earim Mohamed Khared 24 mempelajari secara mendalam bahasa Melayu.