Institut Islam Hadhari Elok Ditambah - Berita Harian, Dr. Sarjit Singh Gill (2008)
Tahniah dan syabas diucapkan kepada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) kerana menubuhkan Institut Islam Hadhari, yang pertama di Malaysia dan rantau ini. Pelancaran Insitut Islam Hadhari oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, baru-baru ini satu komitmen tinggi dan tepat pada masanya kerana masyarrakat Malaysia dan antarabangsa memerlukan pelbagai informasi tentang gagasan dan pedekatan Islam Hadhari.