MFUC: Perkasa Keilmuan Dua Benua - Utusan Malaysia, Wan Rahimah Draman (2008)
Al- Hamra, Andalusia dan Cardoba tiga nama yang akan terus dicatat, dikenang dan dipaparkan apabila membicarakan zaman gemilang keilmuan Islam.