Proses Pendaftaran IPTA Lancar - Kementerian Pengajian Tinggi tawar 70,941 tempat bagi sesi akademik 2008/2009 - Berita Harian, Norliza Abdullah (2008)
Proses pendaftaran pelajar baru bagi sesi akademik 2008/2009 bagi lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan setaraf dengannya Sijil Tinggi Persekolalian Malaysia (STPM), Matrikulasi dan Asasi di semua 20 institusi pengajian tinggi awam (IPTA) bermula kelmarin berjalan lancar.