Rainfall in Sarawak - Camerlengo, Alejandro Livio; Ambak, Mohd Azmi; Saadon, Mohd Nasir (Universiti Putra Malaysia Press, 2000)
Objektif utama manuskrip ini adalah untuk memahami, dalam konteks bulanan, keamatan taburan hujan dan taburan hari hujan di negeri Sarawak. Keputusan kami menunjukkan bahawa: (a) tiada korolasi jelas antara jumlah hari hujan (keamatan taburan hujan) dengan jumlah keseluruhan taburan hujan yang dicatatkan, dan (b) keputusan keamatan taburan hujan adalah tidak berpasangan dengan keputusan untuk jumlah hari hujan.