Strategi pelaburan ekuiti di bursa Malaysia - Yahya, Mohamed Hisham; Abdul Hadi, Abdul Razak; Zakariah, Sahidah; Pyeman, Jaafar (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2012)
Buku ini merupakan sebuah pengenalan kepada konsep pelaburan yang menekankan kepada asas pelaburan. Hal ini penting untuk diketahui oleh mereka yang ingin menceburi bidang pelaburan di pasaran saham. Ia akan memberi pendedahan kepada persekitaran pelaburan di Malaysia,antaranya ialah proses yang dilalui dalam pelaburan dan faktor yang mempengaruhi nilai saham. Buku ini amat bersesuaian untuk mereka yang berminat dalam pasaran saham dan ingin mendalami selok belok dalam dunia saham. Penulis mengharapkan buku ini akan dapat memberi pemahaman, bimbingan serta tunjuk ajar kepada pelabur runcit dalam menangani cabaran sebenar urus niaga saham.