Menggali Makna Teks A Samad Said - Berita Harian, Nazmi Yaakub (2008)
Seminar Pemikiran Sasterawan Negara (SN) A. Samad Said di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Kuala Lumpur, baru-baru ini menyorot pemikiran politik SN Datuk (Dr) A Samad Said yang tersembnyi di sebalik kontroversi dan permainan diksi dalam karyanya.