Mohd. Shahrul lulusan UPM Usahawan Tani Berjaya - Utusan Malaysia, Opat Rattanachot (2008)
Ketika rakan-rakan lain memilih kerja makan gaji selepas menamatkan pengajian di Universiti Putra Malaysia (UPM), namun bagi Mohd. Shahrul Daud, dia lebih senang menggunakan ilmu yang dipelajari untuk menceburi bidang usahawan ini.