Siput Gondang Ancam Pesawah - Utusan Malaysia, Shahriza Abdullah (2008)
Ketika ini golongan petani di Kedah sedang membanting tulang mengerjakan sawah, menandakan permulaan musim baru penanaman padi di negeri ini.