Sistem Penarafan Mampu Perbaiki Kedudukan IPT - Berita Harian, Azrina Ahzan (2008)
Pelaksanaan Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi Awam (setara) mampu membantu institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan memperbaiki kedudukan masing-masing pada peringkat antarabangsa.