Melaka jadi negeri rakan kongsi pertama dalam pertanian bandaran UPM - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2013)
AYER KEROH, 4 April – Universiti Putra Malaysia (UPM) memperkenalkan konsep pertanian bandaran di Melaka yang bakal menjadi alternatif pertanian baharu serta dapat menjadi pemangkin pembentukan bandar mampan bagi menghasilkan produk pertanian.