DR. M. iqbal dinobabatkan TOYM 2012 - Utusan Malaysia, (2012)
PENSYARAH Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Madya Dr. M. Iqbal Saripan dianugerahkan Anugerah Belia Cemerlang Malaysia (TOYM)2012 bagi kategori Inovasi Perubatan baru-baru ini.