Enzymes of Hevea brasiliensis latex. Adenylate Kinase, Sulphate Adenylyitransferase (ATP-sulphurylase) and Thiosulphate Sulphurtransferase (Rhodanese) - Ampon, Kamaruzaman; Moir, G. F. J.; Mohamad, Aminuddin; Oh, Saw Yin (1982)
Penyiasatan fasa serum dari lateks Hevea brasiliensis mendalilkan kewujudan ketiga enzim yang beriku t: adenilat kinase EC 2.7.4.3; sulfat adenililtransferase (ATP-sulfurilase) EC 2.7.7.4; tiosulfat sulfurtransferase (rodanese) EC 2.8.1.1.