Wanita dan sains. - Abd Rahim, Rashiqah Ilmi (2012)
Peluang, sokongan, kecekalan, semangat dan kesungguhan adalah kunci utama menempa sesuatu kejayaan dalam apa saja bidang diceburi termasuk yang jarang dicatatkan sejarah khususnya dalam kalangan wanita.