Matematik bukan milik eropah - Yaakub, Nazmi (2012)
MATEMATIK sebenarnya tidak terlepas daripada masalah agama,ideologi dan kebudayaan kerana perkembangan bidang berkenaan dalam sejarah Dunia dicetuskan dengan wujudnya keperluan membaiki kecekapan dalam masyarakat.