Memperkasakan Masa Depan Mabbim-Mastera - Utusan Malaysia, Azman Ismail (2008)
Ada pertanyaan klasik yang selalu muncul tentang bahasa dan sastera Melayu era globalisasi ini - apa yang boleh diharapkan kedua-duanya untuk menjadi tiang ketamaduan dan inteletualisme di Nusantara?