Belajar Tanpa Had Usia di UPM - Banyak pengajian peringkat bacelor, sarjana ditawar dalam program PJJ sejak 1995 - Berita Harian, Mona Ahmad (2008)
Dalam usaha pendemokrasian dan liberalisasi pendidikan negara, Universiti Putra Malaysia (UPM) tidak ketinggalan mengambil bahagian membuka peluang kedua setiap individu tanpa mengira usia dan kedudukan untuk menuntut ilmu.