Universiti Sains Angkasa Lepas - Utusan Malaysia, Raja Syahrir Abu Bakar (2008)
Cadangan menubuhkan Universiti Sains Angkasa Lepas Malaysia UniSam oleh sebuah syarikat swasta di negara ini adaiah tidak perlu dan belum sampai masanya kata Ketua Delegasi Saintis Malaysia untuk Program Angkasawan Negara Profesor Dr.A.Rahman A.Jamal.