Kolej RISDA lahir graduan sulung - Berita Harizan, Habsah Dinin (2007)
Sektor pertanian adalah sektor yang mendapat peruntukan besar dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9). Kerajaan memperuntukkan RM6.9 bilion untuk memajukan sektor pertanian bagi membantu melonjakan sosioekonomi masyarakat luar bandar.