IPTA sokong pengawal diberi kuasa polis bantuan - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2006)
Pengawal keselamatan di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) wajar diberikan kuasa polis bantuan sejajar dengan perkembangan kawasan kampus yang semakin sibuk dan terbuka kepada orang ramai.