UPM cipta sistem pantau pergerakan pesakit Alzheimer - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2012)
SERDANG, 8 Ogos – Empat penyelidik dari Institut Gerontologi (IG) Universiti Putra Malaysia (UPM) membangunkan alat Alzheimer’s-Real Time Location System (A-RTLS) yang menggunakan gelombang radio berfrekuensi rendah bagi memantau pergerakan pesakit Alzheimer.