Transformasi UPM: Peneraju Pertanian Tropika. - Mingguan Malaysia,
BIDANG pertanian dan Universiti Putra Malaysia(UPM) begitu sinonim. Universiti ini bukan sahaja menjadi legasi dalam pengajian pertanian malah melahirkan modal insan berkualiti dalam memartabatkan sektor pertanian negara.