Swasta boleh tubuh universiti pertanian - Berita Harian, Azmi Md Deros (2007)
Kerajaan menggalakkan sektor swasta menubuhkan universiti pertanian bagi membantu proses perkembangan industri pertanian negara, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Tan Sri Muhyiddin Yassin.