Istilah kejuruteraan dalam kegiatan ilmiah - Abas, Fuad (1990)
Kertas ini meninjau perkembangan penggunaan istilah kejuruteraan dalam karya ilmiah seperti buku, makalah dan kertas kerja. Seterusnya beberapa masalah penggunaan istilah teknikal dipaparkan, seperti keselarasan, penindihan dan ketepatan. Punca masalah penggunaan istilah didedah. Akhir sekali satu mekanisme bagi mengemaskan penggunaan istilah yang sedia ada dan selanjutnya membangun seiring dengan keperluan semasa dicadangkan.