Cabaran jurukur dalam kajian deformasi struktur buatan manusia - Hassan, Azmi; Mansor, Shattri (1989)
Kertas kerja ini membincangkan tentang peranan jurukur terhadap kajian deformasi struktur. Masalah dan status kajian di Malaysia dibincangkan secara mendalam. Akhir sekali cadangan diutarakan bagaimana untuk mempertingkatkan peranan jurukur dalam bidang analisis deformasi.