Pangkalan data komposisi makanan berkomputer. - Azudin, Mohd. Nasir; Abdul Karim, Mohamad Nordin (1988)
Kertas kerja ini membincangkan cara-cara mengumpul dan menyusun data komposisi makanan dengan menggunakan komputer mikro. Beberapa program telah dihasilkan untuk membantu pengguna di dalam aktiviti-aktiviti seperti perbandingan kandungan nutrien di antara jenis-jenis makanan, bancian pemakanan, perancangan menu dan perancangan formulasi produk.