Muzium dan Perpustakaan dapat ketua baru - Utusan Melayu (2008)
Jabtan Muzium Negara dan Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) mendapat ketua pengarah baru apabila kedua-dua timbalan pengarahnya dianikan pangkat menjawat jawatan tersebut, ekoran persaraan wajib ketua pengarahnya.