Kerajaan Bina Universiti APEX - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2008)
Sebuah universiti baru berstatus Pex akan dibina dalam tempoh dua atau tiga tahun bagi melonjakkan kecemerlangan pengajian tinggi negara ke peringkat antarabangsa.